soal cerita


One of the most wonderful invention of the past 100 years is the telephone. It was invented in 1876 by Alexander Graham Bell when he was working in a telegraph set. The telepon which is familiar, handy instrument, becomes highly important part of our daily life. The frist telephone was invented in 1877. Today there are over 25.000.000 telephones in the world and it is estimated that nearly 1.000.000.000 (billion) conversations take place a day.
1. The text tells ....
a. The invention of the telephone
b. How the telephone was invented
c. Bell, the inventor of the telephone
d. The number of telephone used by people
e. The estimation of the users of the telephone
Jawaban : A

2. By 2007, the telephone usage will have been about ............. years.
a. 100
b. 131
c. 231
d. 250
e. 1000
Jawaban : B

3. The telephone was invented in the ..... century.
a. 10th
b. 13th
c. 16th
d. 19th
e. 20th
Jawaban : D

4. “ ....... it is estimated that nearly 1.000.000.000 (billion) conversations take place a day.”
The underlined word is similiar to .....
a. Noticed
b. Deleted
c. Guessed
d. Observed
e. Produced
Jawaban : E

Lance Amstrong’s Discovery Channel team won the team time trial of the Tour de France on Tuesday, giving the six-time champion the over all race lead. The 33-year-old American led his team to victory for the third straight year in the time trial, clocking 1 hour, 10 minutes, 40 seconds for the 67. 5-kilometers trek from Tours to Blois. Team CSC placed the seconds, 2 seconds behind.

5. What is the news about?
a. The Tour de France
b. The teams in the race
c. The Discovery Channel Team
d. The Tour de France championship
e. The victorious team of Amstrong’s
Jawaban : E

6. Which of the following is TRUE about the news?
a. Amstrong has been champion for the fifth time
b. Team CSC placed the second, 12 seconds behind
c. Amstrong’s time was 1 hour, 20 minutes, 40 seconds
d. Amstrong’s team won the time trial for the third straight year
e. Amstrong won the time trial of the Tour de France on Thursday
Jawaban : D

7. “ The 33-year-old American led his team to victory.” The closest meaning to the underlined word is ..........
a. Joy
b. Defeat
c. Success
d. Conquer
e. Mastery
Jawaban : E
8. What is the Team CSC’s time?
a. 1 hour, 10 minutes, 40 seconds
b. 1 hour, 10 minutes, 42 seconds
c. 1 hour, 10 minutes, 38 seconds
d. 1 hour, 12 minutes, 40 secounds
e. 1 hour, 12 minutes, 42 secounds
Jawaban : B

Gold is a precious metal. Gold is used as ornaments or as money.
Gold is found in many places, but in a small supply. It is often found on the surface of the earth. Since gold is a heavy substance, it is sometimes found loose on the bottom of rives. The gold is found together with sand and rocks, and must be separated from them. It is simpel to search for this type of gold.
It is not usually necessary to drill for gold, but when a layer of gold is located deep below the surface of the earth, it is possible to drill a hole into the ground. Engineers have developed modern processes for removing gold from rocks.
Since gold is not very hard, it is sometimes melted and added to other substances for making rings, coins, and art objects. It will be priced forever because it is beautiful, rare, and useful.
9. The best title of the text above is .......
a. Gold
b. Type of Gold
c. Previous Metal
d. Rare Ornaments
e. Removing Gold from Rocks
Jawaban : A

10. The following are associated with gold, EXCEPT ...........
a. Useful
b. Precious
c. Beautiful
d. Expensive
e. Unnecessary
Jawaban : E

11. The text above is mainly intended to ........ about gold.
a. Discuss
b. Classify
c. Describe
d. Elaborate
e. Document
Jawaban : E

12. “ It will be priced forever because ..............” (Paragraph 4)
The underlined word means ......
a. Valuable
b. Worthless
c. Interesting
d. Wonderful
e. Eye-catching
Jawaban : A

0 komentar:

Poskan Komentar