DIRECT INDIRECT


1. D : The policeman says to guests “take your sit please!”
So it is indirect?
a. He said me them to take their sit please.
b. His said me them to take their sit please.
c. They said me them to take their sit please.
d. Your said me them to take their sit please.
2. D : Natasya says, “i am student in university gunadarma”
So it is indirect?
a. She said that she were a student in university gunadarma.
b. She said if she was a student in university gunadarma.
c. her said that she was a student in university gunadarma.
d. She said that she was a student in university gunadarma.
3. D : Grandma says, “i shall take some sugar your mother”.
So it is indirect?
a. Her said that she should take some sugar for my mother.
b. She said that she should take some sugar for my mother.
c. She said that she shall take some sugar for my mother.
d. She said that she would take some sugar for my mother.
4. D : The children says, “don’t bring our book’s!”
So it is indirect?
a. we said not to bring their book’s
b. They said don’t to bring their book’s
c. They said not to bring their book’s
d. We said does not that bring their book’s
5. D : She ask me, “how many brother in sister do you have?”
So it is indirect?
a. She aske me how many brother in sister i had
b. She ask me how many brother in sister I have
c. She aske me how many brother in sister me had
d. She ask me how many brother in sister I have
6. I : She said that she was taking her shoes in my bedroom.
So it is direct?
a. Mother says, “I am take my shoes in your bedroom.”
b. Mother said, “I am taking my shoes in your bedroom.”
c. Mother says, “I am taking my shoes in your bedroom.”
d. Mother says, “I do take my shoes in your bedroom.”
7. I : They said that they had visited their Grandma.
So it is direct?
a. The girls say, “we visited our Grandma.”
b. The girls says, “we visited our Grandma.”
c. their say, “we visited our Grandma.”
d. The girls say, “we visit us Grandma.”
8. I : He said that he was watching my performance on TV at the time.
So it is direct?
a. Frank says, “I am watching you performance on TV now.”
b. Him says, “I am watching your performance on TV now.”
c. Frank says, “me watching your performance on TV now.”
d. Frank says, “I am watching your performance on TV now.”
9. I : Teacher aske me how I was at the time.
So it is direct?
a. Teacher ask me, “how were are you now?”
b. Teacher asks me, “how did are you now?”
c. Teacher ask me, “how did are you now?”
d. Teacher ask me, “how was are you now?”
10. D : The boy’s say, “we are cleaning our class.”
So it is indirect?
a. They said that they were cleaning their class.
b. They said me that they was cleaning their class.
c. They said that their were cleaning their class.
d. They said that they are cleaning their class.

Jawaban :
1. A
2. D
3. B
4. C
5. A
6. C
7. A
8. D
9. C
10. A

0 komentar:

Poskan Komentar